PERÄSEINÄJOKI-SEURA RY

Peräseinäjoki-Seura Ry perustettiin uudelleen vuonna 1986. Yhdistysrekisteriin yhdistys rekisteröitiin 28.7.1993. Aikaisemminkin toimintaa oli viritelty, mutta päällekkäisten toimintojen takia toiminta hiipui, mutta nyt seuran toiminta käynnistyi. Puheenjohtajana toimi Antti Kanto. Hallituksen jäseniä olivat: Oiva Porkkala, Kirsti Ala-Kanto, Raija Korhonen, Hannu Ojanen, Jarkko Lepistö ja Mikko Saarinen.

Seuran tarkoituksena on sääntöjen mukaan:
-Toimia alueensa sivistyksellisien, sosiaalisien ja taloudellisten olojen kehittämiseksi, viihtyvyyden lisäämiseksi, sekä omaleimallisuuden ja alueellisten erityispiirteiden säilyttämiseksi.
-Edistää kotiseututyön tavoitteiden saavuttamista paikalliskulttuurin, ympäristösuojelun, maisemanhoidon ja matkailun aloilla.
-Olla yhdyssiteenä toimialueen asukkaiden ja eri yhdistyksien välillä.
-Pyrkiä selventämään asukkaiden kotiseututuntemusta ja paikallishenkeä, sekä lisätä kiintymystä kotiseutuun.

Peräseinäjoen kunnan liityttyä Seinäjoen kaupunkiin Peräseinäjoki-Seura on myös laajentunut kaupunginosayhdistykseksi, jolloin seura on mukana myös SOFY -toiminnassa edustamassa Peräseinäjoen kaupunginosaa.

Peräseinäjoen kunnan kulttuurilautakunnan viimeisen kulttuuripalkinnon Peräseinäjoki-Seura sai vastaanottaa 6.12.2004. Peräseinäjoki-Seura on saanut myös Etelä-Pohjanmaan kotiseutu- ja museoyhdistyksen myöntämän kunniapalkinnon Myllyniemen kosken myllyn kunnostuksesta vuonna 2004. Myös samalta taholta seura sai seuraavana vuonna (2005) kunniamaininnan viimeisen alkuperäisen maitolaiturin entisöimisestä (Seinäjoentien varressa, n. 1,5 km Peräseinäjoen keskustasta). Lisäksi vuonna 2008 tuli maininta Säästöpankki-rakennuksen  kautta.

Viimeisessä kunnanhallituksen kokouksessa seuralle myönnettiin  myös käyttöoikeus kuntamme kauniiseen vaakunaan. Nyt se on laajasti käytössä seuran toiminnassa, seuran tunnuksena pöytästandardeissa, isännänviireissä, kirjoissa, kirjeissä ja muissa seuran tuotteissa.

Seura on mukana mm. Hyväkylä -hankkeessa. Seura on mukana eri yhteistyökumppaneiden toiminnassa ja jäsenenä toimintaa sivuavien yhdistyksien jäsenenä. Seuralla on myös omassa toiminnassaan esim. Perinnemetalli pajoineen ja toimintoineen osana seuran toimintaa.

Seura järjestää juhlia, esim. vuosittain Peräseinäjoki-päivän. Seura on mukana monissa muissakin tapahtumissa ja retkissä, luennoissa ja tilaisuuksissa.

Seura on ollut mukana kustannustoiminnassa, julkaissut Peräseinäjoen musiikkikirjan sekä Peräseinäjoen vuosikirjat; 2006, 2007 ja 2008.

Seura on monessa mukana. Tervetuloa mukaan monipuoliseen ja antoisaan toimintaan!
Liity jäseneksi ja tue kotiseututyätä. Jäsenmaksu 10€/ henkilö tilille: OP IBAN. FI88 5338 0240 0141 10 Viite 457 27490

Hallitus V. 2018:
Sinikka Knaapila, pj.
Pirkko Ojaniemi, sihteeri
Tuula Hautakorpi, rahastonhoitaja
Marja Konimäki
Aarre Kulmala
Jorma Mäki-Jussila
Paavo Viljanmaa
Varajäsenet:
Anelma Kantola
Matti Pasto
Markus Haapala

Perinnemetalli Antti Kanto
Kunniajäsenet: Kirsti Ala-Kanto, Antti Kanto, Raija Korhonen

Yhteystiedot

Ota yhteyttä!

MUUTA KOETTAVAA